Ciljana skupina; Kolegij je namijenjen za nastavu programiranja i baza podataka u strukovnim usmjerenjima Srednje škole Krapina

Ishodi učenja. Učenici će:

  • izrađivati programe koristeći programski jezik Java
  • izrađivati video sadržaje koristeći Alice
  • upoznati osnove Objektu orjentiranog programiranja
  • razvijati svoje potencijale

Predznanja: Osnovne predznanja iz programiranja.

Opis sadržaja: Kolegij će se koristiti za obradu nastavnih sadržaja, za prikupljanje učeničkih uradaka kroz predavanje zadaća i radionice.  Učenici će koristiti planirane aktivnosti za vježbanje i ponavljanje.

Očekivana postignuća: Učenici će rješavati zadatke koristeći algoritamski pristup. Povezivati će ishode učenja iz više nastavnih područja. Učenici će kritički procjenjivati informacije, te se odgovorno ponašati prema intelektualnom vlasništvu.

Vremenski plan tečaja: Nastavnik određuje vremenske rokove za rješavanje zadataka. Tečaj pokriva 25 do 50 nastavnih sati.

Evaluacija: Tečaj će se koristiti za formativno i sumativno vrednovanje. Ukoliko će znanja i vještine biti provjeravane kroz kvizove ili neki drugi online alat, učenici će imati priliku upoznati se s alatom, načinom vrednovanja, te pitanjima i zadacima. Učenici će imati primjere digitalnih dokumenata koji se od njih očekuju u aktivnosti radionice.  Dio kvizova provesti će se u adaptivnom obliku.