Ciljana skupina; Kolegij je namijenjen učenicima srednjih škola (gimnazija i strukovnih škola)  za naprednije učenje programiranja. Pokriva ishode razine B.1.3.  za srednje škole.

Ishodi učenja: Učenik razvija algoritam primjenjujući strukture ponavljanja (s unaprijed određenim brojem ponavljanja te uvjetno) i grananja. Prati izvođenje algoritma, implementira ga u odabranom programskom jeziku, testira i vrednuje u suradnji s drugima, koristi se različitim metodama ispravljanja pogrešaka. Vrednuje različita rješenja istoga problema. (preneseno iz kurikuluma ishod B.1.3.)

Predznanja: Poželjno je predznanje jezika C/C++

Opis sadržaja: Kolegij će se koristiti za uvježbavanje algoritamskih zadataka i evaluaciju učeničkih rješenja iz programiranja. 

Očekivana postignuća: učenici će rješavajući zadatke steći vještinu i sigurnost. Naučiti će izrađivati windows aplikacije, objektno programirati u C# jeziku, raditi ADO .Net i ASP .Net aplikacije koristeći MVC

Vremenski plan tečaja: Nastavnik određuje vremenske rokove za rješavanje zadataka. Zadaci pokrivaju 60 do 70 nastavnih sati, ovisno o predznanjima učenika i realizaciji nastavnog sata.

Evaluacija: Tečaj se preporuča koristiti za formativno vrednovanje. Dijelovi se mogu koristiti i za sumativno vrednovanje. Dio zadataka (ili svi) mogu se zadati i za domaću zadaću.